به گزارش راهبرد معاصر در میان همه اینها، یکی از عوامل خطر اصلی سطح کلسترول بالا است؛ چرا که می تواند خطر حملات قلبی و بیماری های عروق کرونر قلب را افزایش دهد. بنابراین، کاملاً واضح است که کنترل سطح کلسترول برای سلامت قلب شما ضروری است؟
افزودن چند سبزی می تواند تا حدودی به شما کمک کند.
اعتقاد بر این است که رژیم غذایی سالم برای قلب، بدون سبزیجات ناقص است. آنها منبع خوبی از فیبر، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی حیاتی هستند که می توانند به عملکرد بهتر سیستم قلبی عروقی شما کمک کنند. علاوه بر این، سبزیجات نیز کالری کمی دارند که برای حفظ وزن سالم مهم است.
با کاریشما چاولا، متخصص تغذیه و مربی سبک زندگی مصاحبه شده است تا بهترین سبزیجات را برای افراد مبتلا به کلسترول بالا بازگو کند.
چاولا میگوید: «شما احتمالاً نمیدانید که پکتین، یک فیبر محلول که کلسترول را کاهش میدهد، علاوه بر سبزیجات در سیب و پرتقال نیز وجود دارد، بهخصوص در سبزیجات فراوان است.»
1. کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از فیبر محلول است که باعث می شود آن را به یک ماده غذایی عالی برای مقابله با کلسترول بالا تبدیل کند. سرشار از مواد مغذی و ترکیبی غنی از گوگرد به نام سولفورافان است که به کاهش سطح تری گلیسیرید نیز کمک می کند.
در دستگاه گوارش، فیبر موجود در کلم بروکلی با اسیدهای صفراوی متصل میشود و دفع کلسترول را برای بدن آسان میکند. خوردن سبزیجات غنی از فیبر همچنین به ما کمک می کند تا پرخوری را مهار کنیم و در نتیجه سطح تری گلیسیرید را در بدن کاهش دهیم.
2. کلم پیچ
پتاسیم، فیبر، فولات و کلسیم تنها تعدادی از اجزای مفید برای قلب هستند که در کلم پیچ به وفور یافت می شوند. با کاهش سطح LDL، می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را به حداقل برساند. کلم پیچ علاوه بر داشتن ویتامین های فراوان، لوتئین زیادی نیز دارد. لوتئین به عنوان یک زانتوفیل، سطح کلسترول خون را با جلوگیری از تجمع آن در بدن کاهش می دهد.
3. گل کلم
گل کلم دارای مقدار زیادی استرول گیاهی است، نوعی لیپید که مانع از جذب کلسترول در روده می شود. سولفورافان موجود در گل کلم به کاهش سطح کلسترول خون نیز کمک می کند که شریان های ما را از تجمع چربی پاک می کند.
4. تربچه
یک منبع عالی از آنتوسیانین که سطح LDL ما را کاهش می دهد، تربچه است. علاوه بر این، از التهاب در رگ ها و شریان های ما جلوگیری می کند. غنی بودن از مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم و همچنین آنتی اکسیدان ها به کاهش فشار خون بالا کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی را به حداقل می رساند. تربچه شامل فیبر غذایی است که سطح کلسترول مضر را کاهش می دهد و خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
5. هویج
قلب ما از هویج بسیار سود می برد. بدن بتاکاروتن موجود در آن را به ویتامین A تبدیل می کند. بتاکاروتن به فعال شدن BCO1 کمک می کند که سطح کلسترول خون را کاهش می دهد و از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. مصرف هویج دفع اسید صفراوی، جذب کلسترول و وضعیت آنتی اکسیدانی را تغییر می دهد و در نهایت از قلب ما دفاع می کند.
هویج بیشتر حاوی فیبر محلول به شکل پکتین است. سطح کلسترول خون توسط فیبرهای محلول کاهش می یابد زیرا آنها از جذب کلسترول توسط دستگاه گوارش ما جلوگیری می کنند.
سبزیجاتی برای کاهش کلسترول و سلامت قلب
1. میزان
حداقل باید روزانه 25 تا 30 گرم فیبر رژیمی بدون مکمل مصرف شود. در حال حاضر، بزرگسالان در ایالات متحده به طور متوسط روزانه 15 گرم فیبر رژیمی مصرف می کنند.
2. راه های مصرف این سبزیجات
راه های مختلف مصرف این سبزیجات برای کنترل کلسترول بد به شکل آب سبزیجات، سوپ، سبزیجات بخارپز، سبزیجات سرخ شده، به عنوان آماده سازی برنج یا حتی به شکل تخمیر شده است. هویج و گل کلم تخمیر شده مملو از باکتری های مفیدی هستند که به کاهش کلسترول و سم زدایی کمک می کنند./سلامت نیوز